BÈLGICA

BÈLGICA

WAFFLES

Els waffles, coneguts també com a gofres, són una mena de galeta típica de Bèlgica feta amb farina, mantega, ous, llet, sucre i llevat. Aquests solen anar acompanyats de xocolata i gelat per damunt. Aquest postre Belga es remunta al segle XVIII quan el príncep de la ciutat li va encarregar al seu cuiner que prepares alguna cosa dolça especial i va preparar això.

Ingredients

  • 350 ml de llet sencera
  • 250 g de farina de blat
  • 12 g de mantega
  • 60 g de sucre
  • 3 ous
  • 4 cullerades petites de llevat en pols
  • Una mica d’essència de vainilla
  • Sal

Procediment

  1. Tamisem la farina.
  2. Mescla a un bol la farina, una mica de sal, el sucre i el llevat.
  3. A un bol diferent separa les clares del vermell de l’ou.
  4. Fon la mantega al microones i afegeix-la al vermell de l’ou juntament amb la vainilla i mescla fins que els ingredients s’integrin per complet
  5. A poc a poc ves afegint els ingredients secs i la llet a la mescla que acabam de fer prèviament sense deixar de mesclar.
  6. Una vegada estigui tot incorporat, posa les clares a punt de neu i desprès afegeix-les a la massa.
  7. Mescla les clares amb una llengua de cuina perquè no perdin la seva esponjositat.
  8. Quan tenguis una massa homogènia vés afegint-la a la gofrera i cuina’l durant el temps que indiqui aquesta, ja que pot variar depenent de la marca.
  9. Finalment emplate’ls quan encara siguin calents al gust, encara que el típic és posar-li xocolata o nata amb fruita.


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *