DINAMARCA

DINAMARCA

FRIKADELLER

Els frikadeller són unes pilotes típiques de Dinamarca que se solen menjar acompanyades de patata bullida i una salsa marró preparada a base del suc de la carn. Aquestes pilotes planes també són populars a suècia i alemanya

Ingredients pilotes

  • ½ kg de carn picada
  • 1 ceba
  • 2 llesques de pa bimbo
  • ½ got de llet
  • 2 cullerades de farina
  • 2 dents d’all
  • ½ cullerada pimentó
  • Una mica de sal i piment
  • Oli d’oliva

Ingredients salsa

  • 2 cullerades de farina
  • 2 gots de brou de carn
  • una mica d’ai en pols
  • Piment al gust
  • Un punyat de julivert picat
  • 2 cullerades d’oli d’oliva
  • 1 cullerada de mantega

Procediment pilotes

  1. Posem el pa a un bol, afegim la llet i el deixem xopar.
  2. Picam la ceba i l’ai i els sofregim en una paella amb l’oli fins que estigui pochat i daurat. Ho retiram del foc i ho deixam temperar.
  3. En un bol gros ficam la carn, l’ou, el pa escurregut, la sal, el piment, el pimentó al gust i la verdura pochada i ho mesclam amb ses mans.
  4. Amb la massa obtinguda, feim bolles a la mida desitjada i les enfarinam i fregim.
  5. Quan estiguin daurades les retiram del foc a un plat amb paper de cuina per eliminar l’excés de grassa.

Procediment salsa

  1. Posam l’oli, la farina i la mantega a una olla calenta i ho sofregim un parell de minuts.
  2. Anam afegint el brou lentament mentre ho mesclam amb unes varilles fins obtenir una massa no molt espesa.
  3. afegim el pebre, l’ai en pols i sal si és necessari i ficam les pilotes dins la salsa.
  4. ho deixam fer xup-xup uns 15 minuts fins que les pilotes s’acabin de fer i emplatem com vulguem.


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *